+386 (0)64 105 871
SPECIALISTI ZA VINSKI TURIZEM

SKRIVNOSTNE KLETI ZAMEJSKE SLOVENIJE / POMLAD 2020

  • od 38,75€


ODPRTE VINSKE KLETI ⇒ GORICA  ITALIJANSKA BRDA - COLLIO  GORIŠKI KRAS

Koliko krat ste se že peljali po nakupih v zamejsko Gorico in njeno zaledje ? Nekateri večkrat, drugi manjkrat, marsikdo pa je med opazovanjem pokrajine opazil številne vinograde na oddaljenih gričih in ravnicah. 

Goriški vinorodni okoliš je del Italijanske vinorodne pokrajine Friuli, kjer se pridela približno toliko vina kot v celotni Sloveniji, številni vinarji in njihova vina pa so svetovno znani, kar priča, da ima območje eno najboljših leg za gojenje vinske trte na svetu.

Enodnevno vinsko raziskovalno avanturo bomo pričeli v zamejski Gorici, kjer bomo dan pričeli z originalnim italijanskim rogljičkom in s skodelico odlične kave, katere mešanico že pet desetletij skrbno pripravljajo v bližnji pražarni.

Po "italijanskem" zajtrku vam bo naša vodička (ali vodič) razkazala mestne znamenitosti, povzpeli se bomo tudi na grajski hrib, iz katerega se lepo vidi griče vinorodnega območja Collio (italijanska Brda), ravninske vinograde Soče in obrise goriškega Krasa, kjer se tudi pridelujejo odlična avtohtona vina, značilna za to območje.

Ker se "čez mejo" razprostira ogromno vinogradov, je posledično tudi ogromno vina, katerega številni vinarji hranijo v zanimivih vinskih kleteh

Mi si bomo ogledali najlepše in najbolj zanimive, saj zadnjo soboto in nedeljo v maju številni vinarji odprejo vrata vinskih kleti za obiskovalce. Kleti ne bomo samo gledali, ampak bomo tudi strokovno preverili kakšen okus imajo vina naših zahodnih sosedov.

Katere vinske kleti bomo obiskali je odvisno od vaših želja - lahko se zapeljemo v italijanska Brda (Collio) po znameniti cesti vina in češenj, lahko raziščemo vinske kleti ravninskega vinorodnega okoliša ob reki Soči, lahko pa se podamo v vinske hrame na Goriški Kras.

Kljub temu da bo pri vaskem vinarju poskrbljeno tudi za manjše prigrizke, bomo za večerjo obiskali še kakšen kmečki turizem ali osmico, kjer bomo lakoto dokončno potešili z okusno domačo hrano.

Povratek v domače okolje glede na razpoloženje.

IZLET VKLJUČUJE:

  • ORGANIZACIJO IN VODENJE IZLETA
  • VODEN OGLED ZNAMENITOSTI GORICE 
  • OGLED ZAMEJSKIH VINSKIH KLETI
  • DEGUSTACIJE VRHUNSKIH VIN
  • VEČERJA
  • SKUPINSKO NEZGODNO ZAVAROVANJE
  • DDV

​IZLET NE VKLJUČUJE:

  • AVTOBUSNEGA PREVOZA (lahko vam organiziramo tudi prevoz)

Izlet je primeren za skupine polnoletnih oseb, ki bi si rade ogledale znamenitosti zamejskega mesta Gorica, podkrepljene z lokalno kulinariko, odličnimi vini in ogledi najlepoših vinskih kleti v zamejski Sloveniji.

Točna cena izleta je odvisna od števila udeležencev. Za pridobitev ponudbe nam pošljite povpraševanje. Izlet lahko prilagodimo vašim željam. Objavljena cena velja za skupino petdeset oseb.

"Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju"