+386 (0)64 105 871
SPECIALISTI ZA VINSKI TURIZEM

ČUDOVITO KRAŠKO PODZEMLJE

  • od 62,50€


ŠKOCJANSKE JAME  OGLED VINSKE KLETI  ŠTANJEL  KRAŠKA VEČERJA

Celodnevno druženje bomo pričeli nedaleč od avtocestnega izhoda Divača, sredi osamljene kraške idile, pod katero se skriva svetovno znani biser – park Škocjanske jame. Od leta 1986 so Škocjanske jame vpisane na UNESCOV seznam svetovne naravne dediščine, kar jih postavlja ob bok Grand Canyonu, Velikemu koralnemu grebenu, Galapagosu, Mount Everestu,…

Škocjanske jame imajo po merilih UNESCA svetovni primat: so največji (do sedaj poznani) podzemni kanjon na svetu !!!

V približno dveh urah trajajočem ogledu nam bodo dah jemale neverjetne dimenzije podzemnih dvoran, kapniške mojstrovine katere je narava ustvarjala okrog 2 MIO let in mogočna reka, ki se šumeče vije nekje globoko v podzemlju.

Po ogledu svetovnega bisera se bomo podali v osrčje dežele terana, kjer si bomo pri odličnem vinarju ogledali lepo vinsko klet ter degustirali originalen kraški teran, vitovsko grgnajo ter druge tekoče dobrote, katere skrbni gospodar hrani v domači vinski kleti.

Z novimi okusi in založeni s kakšno buteljko temno rdeče tekočine za domačo rabo, se bomo podali na ogled najlepše kraške vasi – Štanjel. Naš vodič vas bo z zanimivimi zgodbami popeljal skozi idilično kraško vas, polno dragocenih kamnitih detajlov iz slavne preteklosti. Prilika bo tudi za prosto potepanje po starodavnih uličicah, da bo lahko vsakdo začutil pridih pristnosti starega kraškega naselja. Od dogovorjeni uri se bomo podali še na okusno kraško večerjo.

Povratek v domače kraje glede na razpoloženje.

IZLET VKLJUČUJE:

  • ORGANIZACIJO IN VODENJE IZLETA
  • OGLED PARKA ŠKOCJANSKE JAME - UNESCOV BISER
  • DEGUSTACIJO TERANA IN DRUGIH AVTOHTONIH VIN V LEPI KRAŠKI VINSKI KLETI
  • VODEN OGLED NAJLEPŠE KRAŠKE VASI ŠTANJEL
  • KRAŠKO VEČERJO
  • SKUPINSKO NEZGODNO ZAVAROVANJE
  • DDV

​IZLET NE VKLJUČUJE:

  • AVTOBUSNEGA PREVOZA (lahko vam organiziramo tudi prevoz)

Izlet je primeren za skupine polnoletnih oseb, ki bi si rade ogledale znamenitosti vpisano na seznam UNESCO in najlepše vinske hrame obiskane destinacije izleta. Priporočena je dobra pohodniška obutev in topla oblačila zaradi ogleda kraške jame, v kateri je povprečna temperatura 12ºC.

Točna cena izleta je odvisna od števila udeležencev. Za pridobitev ponudbe nam pošljite povpraševanje. Izlet lahko prilagodimo vašim željam. Objavljena cena velja za skupino petdeset oseb.

"Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju"