+386 (0)64 105 871
SPECIALISTI ZA VINSKI TURIZEM

PRISTNO DOŽIVETJE KRASA

  • od 43,75€


KRAŠKA JAMA VILENICA  PRŠUTARNA LOKEV ⇒ DEGUSTACIJA VIN V KRAŠKEM VINSKEM HRAMU

Celodnevni izlet namenjen spoznavanju Krasa bomo pričeli z ogledom najstarejše turistične jame v Evropi, saj je bil prvi zapis turističnega ogleda jame zabeležen že davnega leta 1633. Prvi slavni obiskovalec Vilenice je bil leta 1660 avstrijski cesar Leopold I, ki si je med ogledom bližnje kobilarne Lipica, ogledal še slikovito kraško jamo.

V spremstvu jamskega vodiča se bomo spustili v kraško podzemlje, kjer si bomo v posameznih dvoranah "napasli" oči na izvrstnih mojstrovinah narave. Po dobri uri sprehoda med kapniškimi tvorbami, se bomo iz jamskih globin vrnili na površje. 

S svežimi slikami iz jamskega podzemlja se bomo podali na naslednjo etapo raziskovanja Krasa.

Po kratki vožnji bomo prispeli do majhne vasi Lokev, kjer bomo obiskali najstarejšo pršutarno na Krasu. Najprej si bomo ogledali predstavitveni film o proizvodnji suhomesnih izdelkov, nato pa si bomo v spremstvu hišnega vodiča ogledali sušilnico pršutov, kjer zori več 10.000 stegen. Po ogledu sušilnice bomo pristen kraški pršut tudi degustirali, narezek s sirom olivami in domačim kruhom pa bomo "zalili" s kozarcem terana. Pred odhodom si bomo lahko nabavili kakšen mesni "souvenir" za domov.

Po slabe pol ure vožnje, med katero bomo lahko občudovali stare kraške vasi, razgibano kraško pokrajino z vrtačami, obdelanimi njivami in vinogradi, bomo obiskali odličnega lokalnega vinarja, ki prideluje odličen teran kot tudi manj poznano "vino vitezov", kot poimenujejo vitovsko grganjo, avtohtono belo kraško vino. Na domačiji nas bo sprejel gospodar, ki nas bo po spoznavnem nagovoru in predstavitvi vinske zgodovine domačije in Krasa, pospremil v dobro založen vinski hram, kjer bomo okusna domača vina kombinirali z božansko dobrim narezkom domačih dobrot

Pred odhodom si bomo lahko za domov nabavili kakšno steklenico belega ali rdečega, morda pa še kakšno salamo in panceto ali celo teranov liker...

Povratek v domače kraje glede na razpoloženje.

IZLET VKLJUČUJE:

  • ORGANIZACIJO IN VODENJE IZLETA
  • OGLED NAJSTAREJŠE TURISTIČNE JAME V EVROPI
  • OGLED NAJSTAREJŠE PRŠUTARNE NA KRASU Z DEGUSTACIJO
  • OBISK ODLIČNEGA VINARJA Z DEGUSTACIJO KRAŠKIH VIN V KRAŠKEM VINSKEM HRAMU
  • SKUPINSKO NEZGODNO ZAVAROVANJE
  • DDV

​IZLET NE VKLJUČUJE:

  • AVTOBUSNEGA PREVOZA (lahko vam organiziramo tudi prevoz)
  • KOSILA IN VEČERJE (zaradi dveh večjih degustacij suhomesnih izdelkov in kraških dobrot)

Izlet je primeren za skupine polnoletnih oseb, ki bi rade doživele Kras v polnem obsegu - ogled ene najlepših kraških jam, obisk velike pršutarne z degustacijo kraškega pršuta ter degustacije odličnih kraških vin med vinskimi sodi globoko v vinski kleti. Priporočena je dobra pohodniška obutev in topla oblačila zaradi ogleda kraške jame, v kateri je povprečna temperatura 12ºC.

Točna cena izleta je odvisna od števila udeležencev. Za pridobitev ponudbe nam pošljite povpraševanje. Izlet lahko prilagodimo vašim željam. Objavljena cena velja za skupino petdeset oseb.

"Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju"