+386 (0)64 105 871
SPECIALISTI ZA VINSKI TURIZEM
Filter
 • Vinorodna država
  0
 • Vinorodna regija
  0
 • Vinorodni okoliš
  0
  0
 • Izleti za...
  0
 • Trajanje izleta
  0
 • Price
  od € - od

HRAMI + UNESCO

Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo - UNESCO (United Nations Educational, Sciantific and Cultural Organisation) je specializirana agencija znotraj Organizacije združenih narodov, ki je bila ustanovljena 16.11.1945, njen glavni cilj pa je prispevati k miru in varnosti, s sodelovanjem držav na področjih izobraževanja, znanosti in kulture. 

Eden izmed projektov UNESCO je tudi promocija kulturne raznolikosti s sporazumi o mednarodnem sodelovanju za zavarovanje svetovne kulturne in naravne dediščine.

UNESCO v okviru Centra za svetovno dediščino spodbuja države, da podpišejo Konvencijo o varstvu svetovne kulturne in naravne dediščine in na  podlagi te konvencije predlagajo lokalne znamenitosti, ki bi jih lahko uvrstili na seznam UNESCOVE svetovne dediščine.

Na UNESCO seznamu je 830 znamenitosti, od tega jih je 644 s področja kulture, 162 naravnih in 24 mešanih znamenitosti, v kar 138 državah.

Nekaj od teh znamenitosti si bomo ogledali tudi mi, na naših izletih.


Primerjava izletov (0)


ČUDOVITO KRAŠKO PODZEMLJE

ČUDOVITO KRAŠKO PODZEMLJE

ŠKOCJANSKE JAME  OGLED VINSKE KLETI  ŠTANJEL  KRAŠKA VEČERJA

Celodnevno druženje bomo pričeli nedaleč od avtocestnega izhoda Divača, sredi osamljene kraške idile, pod katero se skriva svetovno znani biser – park Škocjanske jame. Od leta 1986 so Škocjanske jame vpisane na UNESCOV seznam…

od 62,50€

ŽIVO SREBRO, ČIPKE, ŽLIKROFI IN VINO

ŽIVO SREBRO, ČIPKE, ŽLIKROFI IN VINO

ANTONIJEV ROV ⇒ OGLED RAZSTAVE ČIPK ⇒ RUDARSKO KOSILO ⇒ OGLED VINSKE KLETI VIPAVSKA DOLINA

V zgodnjih dopoldanskih urah bo avtobus privijugal v najstarejše slovensko rudarsko mesto - Idrijo.Legenda pripoveduje, da je živo srebro v Idriji odkril škafar leta 1490...

od 49,90€

Prikazujem 1 do 2 od 2 (1 strani)